luni, 22 martie 2010

tZara lui Zara


În România,aşa cum ne-am obişnuit ,că na,aşa e românul dependent de tot ce este occidental(aici facem şi o steluţa pentru băieţii după splaiul nostru),a apărut o noua modă.O data cu lansarea pe piaţă a brandului Zara,automat a apărut un nou trend: punga de hârtie Zara.Nu contează că te duci până la facultate cu un rucsac în spate plin de laptopuri,cursuri şi altele,punga Zara e indispensabilă.Chiar dacă ai o chestie de rafie imensa pe post de poşeta în care oricum te pierzi în toate căcaturile pe care le-ai aruncat acolo,o pungă Zara e necesară în mână dreaptă,fiindcă orice ai căra după tine,tot nu are destul loc în poşeta.E necesar şi un astfel de accesoriu.
Uneori vrem să arătăm atât de tare cât de rafinaţi suntem,cât de trendosi,cât de tari suntem că ne permitem să ne îmbrăcăm de la acest brand,chiar dacă afară e doar un simplu outlet gen Miniprix de unde se poate îmbrăca oricine.Dar aşa suntem noi,vrem mereu să ridicăm la superlativ o modă lansată de o pitzy.O pitzy ieftină în orice caz.Pardon am făcut un pleonasm.Aş vrea să cunosc această persoană care a iniţiat manifestarea opulentă de fast şi poziţie socială înaltă.Clar,dacă n-ai o pungă de Zara eşti un nimeni.
Într-o zi plimbându-mă în mall am stat să număr toate pungile pe care le-am putut vedea.Deficitul că magazinul e la parterul mall-ului a făcut să găsesc peste 20 de posesoare a produselor de acest gen în mai puţin de 5 minute.Dacă aş sta să fac un calcul matematic,aş deduce că peste 40% din populaţia ţării se îmbrăca de la Zara.Cred că până şi nea Gigi betivu de la trei are cel puţin o şosetă şi un chilot de la Zara în desuu.
În încheiere vreau să menţionez că nu am nimic împotrivă brandului,din contra tot respectul pentru campania de promovare;la noi în ţara s-a dovedit foarte eficientă,însă targetul presupun că nu a fost cel dorit.Hainele sunt chiar ok unele din ele şi promovează un stil de bun gust,însă de cele mai multe prost înţeles în combinaţiile făcute de micii stilişti din noi.Şi alegerea a fost Zara deoarece pungile negre cu scris crem efectiv mă sufocă,le văd peste tot indiferent de oră,mijloc de transport,categorie socială.Daca la noi se cumpara mai mult Mango sau Marks&Spencer sau Famous Brands etc cu siguranta altul ar fi fost subiectului acestui topic.
Zara e noul Kenvelo!What will be next?

Etichete: , ,

7 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

"Dacă aş sta să fac un calcul matematic,aş deduce că peste 40% din populaţia ţării se îmbrăca de la Zara." ai putea cumva sa explici metoda aplicata? Eu sincer nu prea vad cum ti-a iesit tie procentajul asta :-??

23 martie 2010 la 13:08  
Blogger Ivona Rose a spus...

hai bine poate am exagerat dar daca intr-un interval de 5 minute sa zic k trec peste 100 de persoane fix prin fata unui magazin(nu tot mallul ca atunci deja as aproxima anumite cifre) si din alea 100 mai bine de 20 au pungi Zara? aplici metoda de trei simpla si vezi k o sa iti iasa hai nu 40% da 30% sigur.Plus ca intra in discutie si anumiti factori ce influenteaza calcului gen:ora (pentru ca mallurile sunt de obicei aglomerate dupa ora 4),vremea(pentru ca in zilele frumoase toti sunt in parcuri) si mai ales sezonul de reduceri.Eu cand am scris articolul era fix la sfarsitul sezonului deci iti dai seama c explozie de pungi Zara a fost:)))

23 martie 2010 la 14:37  
Blogger Andreeaa a spus...

tu iti expui ideile pt licenta pe blog? :))

23 martie 2010 la 15:31  
Anonymous wtf!?!?!?! a spus...

si pana la urma prb ta care este ? pungile zara sau oamenii care se imbraca de acolo? sau articolele ... eu nu inteleg. Eu zic ca toalele sunt ok si pretul destul de accesibil pt majoritatea tinerilor. Si pana la urma bv zara .

24 martie 2010 la 15:34  
Anonymous ivona rose a spus...

pai problema e snobismul persoanelor care cumpara haine de 2 lei 3 parale si cred k asta e mare stimulent social.Eu vb de trendul in materie de pungi,nu in materie de haine.asa cum ai zis si tu pretul e destul de accesibil nu vad mare motiv de plimbat pe strada cu o punga de hartie cu sigla p ea nu?

25 martie 2010 la 00:16  
Anonymous Anonim a spus...

Bagamias pula in ZARA sa imi bag, problema e ca toate panaramele de oameni se imbraca de acolo , si nici unu nusi permite, ia de la gura copiilor sau parintilor, sa poata sa poarte el/ea un chilot de la zara

25 martie 2010 la 00:19  
Anonymous mind circus a spus...

Tatăl nostru care eşti în ceruri!
Sfinţească-se Numele Tău;
vie împărăţia Ta; facă-se voia Ta,
precum în cer şi pe pământ.
Pâinea noastră cea de toate zilele
dă-ne-o nouă astăzi,
şi ne iartă nouă greşelile noastre,
precum şi noi iertăm greşiţilor noştri;
şi nu ne duce în ispită, ci izbăveşte-ne de cel rău.
Căci a Ta este împărăţia şi puterea şi slava în veci.
Amin!

25 martie 2010 la 00:35  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire